Onderhoud Enschede

In 2019 is NABR samen met Onderhoud Enschede bv gestart met het onderzoeken naar de mogelijkheden om zich te kunnen huisvesten aan de Noord Esmarkerrondweg. Het ca. 20.000 m2 grote terrein was van oorsprong van de N.V. Ramie Union. Op het terrein stonden diverse gebouwen, die sinds de bouw rond 1937 zijn uitgebreid en aangepast. NABR heeft de mogelijkheden voor deze huisvesting verkend en enkele scenario’s opgesteld voor zowel het hergebruik van de gebouwen als (deels) nieuwbouw op het terrein.

Na het selecteren van het ontwerpteam, zijn uitsluitend de bestaande gebouwen hergebruikt in een duurzaam ontwerp om invulling te geven aan het bedrijfsproces van Onderhoud Enschede bv. Hierbij is gedacht aan de geschiedenis van de gebouwen. In het ontwerp zijn een aantal karakteristieke en historische elementen van de oorspronkelijke gebouwen uitgelicht en gecombineerd met vernieuwing en verduurzaming.

Na de sloop en sanering van diverse gebouwen op het terrein, zijn wij gestart met de renovatie van de gebouwen. NABR bv heeft het projectmanagement voor zowel de ontwerp- als uitvoeringsfase mogen verzorgen én een brandveiligheidsadvies opgesteld voor de gebouwen.

De foto’s zijn met dank aan Dirk Verwoerd

Locatie:

Enschede

Opdrachtgever:

Onderhoud Enschede

Periode:

2019-2023

Status:

Afgerond

Architect:

Beltman Architecten

Aannemer:

Hegeman bouwgroep

Installatieadvies:

DWA

Constructeur:

Lucassen

Sloop en sanering:

Ingenieurs bureau land, Hein Heun & Leemans