Jaap Nieuwenhuijse
Directie

Faalkosten zijn in de bouw tientallen procenten hoger dan die in andere grote bedrijfstakken. Mijn persoonlijke doel is faalkosten in projecten reduceren tot een niveau vergelijkbaar met die in andere bedrijfstakken.’

Jaap studeerde civiele techniek aan de Hogeschool Enschede, gevolgd door technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Hij werkte als projectmanager bij HBG en Tebodin en startte in 2000 met zijn eigen bedrijf Nieuwenhuijse Bouwmanagement. Met zijn bedrijf leverde hij het bouwmanagement voor meerdere projecten op de Universiteit Twente (o.a. de Vrijhof, Arbodienst Drienerlo, faculteit Management en Bestuur en renovatie van het Sportcentrum en de Bastille). Hij realiseerde onder meer de nieuwbouw van Menger 8 Apollo Vredestein, gemeentehuis Zevenaar en NKL Menicon (cleanroom productiefaciliteit)  . Na tien jaar succesvol ondernemen in zijn eentje, koppelde hij zijn professionaliteit aan die van Robert Arends binnen het bedrijf NABR.

Ilse Scharenborg
Management assistente

‘Zeg wat je doet en doe wat je zegt’

Ilse heeft na haar studie HEAO onroerend goed en makelaardij (Groningen) tien jaar in de makelaardij gewerkt. Bij de start van Nieuwenhuijse Arends is Ilse begonnen als management-assistente. Ze is het eerste aanspreekpunt voor mensen die contact opnemen met het bedrijf en functioneert als een spin in het web van de organisatie. Wat haar aanspreekt is dat NABR een kleine organisatie is: ‘De lijnen zijn kort. Hierdoor kunnen beslissingen snel worden genomen en weet je direct wat er zich in het bedrijf afspeelt.’

Nick Brinkman

Adviseur brandveiligheid

‘Het mes snijdt aan twee kanten. Mijn doel is om samen tot een oplossing te komen.’

Nick heeft in juni 2013 de opleiding Integrale Veiligheidskunde afgerond aan de Saxion Hogeschool in Deventer. Vanaf 1 mei 2014 vervult hij bij NABR de functie van adviseur brandveiligheid.
Tijdens zijn opleiding heeft Nick altijd met veel passie en plezier gewerkt aan verschillende onderwerpen met betrekking tot fysieke veiligheid en risicobeheersing. Binnen NABR krijgt hij te maken met veel verschillende (brand)veiligheidsvraagstukken die telkens vanuit een andere context benaderd moeten worden.
Het mes snijdt aan twee kanten: ‘’Door samen met u als opdrachtgever projecten op te pakken ben ik niet alleen in staat een goede analytische oplossing te vinden, maar ook gezamenlijk te zoeken naar vernieuwing voor uw project en onze lerende organisatie.’’

Eva Herik

Adviseur brandveiligheid

‘De overstap van Arbo naar brand.’

In augustus 2013 heeft Eva Herik haar opleiding Integrale Veiligheidskunde afgerond aan Saxion Hogeschool, te Enschede. Na het afronden van haar studie was zij werkzaam als ‘Adviseur Arbo & Veiligheid’. Een leerzame periode waarin zij kennis heeft gemaakt met het werkveld en met diverse onderwerpen binnen veiligheid. Brandveiligheid wekte haar interesse, vanwaar zij uiteindelijk de overstap maakte van Arbo naar brandveiligheid. In haar functie bij Nieuwenhuijse Arends heeft zij de uitdaging haar kennis op het gebied van brandveiligheid verder te ontwikkelen en zich te specialiseren. “In mijn huidige functie heb ik te maken met diverse partijen binnen één project, hetgeen mij leert vanuit verschillende oogpunten naar situaties te kijken. Communicatie blijft een belangrijke factor om een project tot een goed einde te brengen, dat is de uitdaging.”

Syll Pelgrom

Projectmanager

‘Gezamenlijk werken aan een mooi eindresultaat. Open en eerlijke communicatie is voor mij de sleutel tot een succesvol project’

Syll Pelgrom heeft Integrale Veiligheidskunde gestudeerd aan Saxion Hogeschool in Deventer. Na afronding van haar studie heeft zij een twee jaar durend traineeship gevolgd, waarbij zij werkzaam is geweest bij drie verschillende bedrijven in diverse functies. Binnen dit traject heeft zij gewerkt in de industriële sector en in de bouwsector. Vanuit dit traject is haar interesse voor de bouwsector gegroeid.

Sinds januari 2017 is Syll werkzaam bij Nieuwenhuijse Arends waar zij de rol vervult van adviseur brandveiligheid en projectmanager. “Ik krijg energie van de diversiteit aan projecten binnen Nieuwenhuijse Arends. De combinatie tussen adviseur en projectmanager is voor mij de juiste afwisseling tussen het opstellen van inhoudelijke rapportages, het begeleiden van projecten en menselijk contact. Het is voor mij belangrijk om gezamenlijk te werken aan een mooi eindresultaat.”

Marjolein Vloedgraven
Adviseur brandveiligheid

‘Brandveiligheid vraagt gedegen advies.’

Marjolein heeft met veel plezier haar studie Integrale Veiligheid aan de Saxion Hogeschool in Deventer gevolgd en in juni 2015 met succes afgerond. Haar eindopdracht was gericht op evenementenveiligheid bij de Veiligheids-regio Noord- en Oost-Gelderland. De eerste meters als veiligheidskundige heeft zij gemaakt bij het Medisch Spectrum Twente. Als projectmedewerker Integrale Veiligheid was haar werk gericht op de toegangs-veiligheid van het ziekenhuis en op agressie en geweld tegen het personeel. Sinds juli 2018 is Marjolein bij ons werkzaam als Adviseur Brandveiligheid. Brandveiligheid speelt overal, zowel thuis als in bedrijven. Brandveiligheid is een breed thema, omgeven door (nieuwe) wet- en regelgeving en allerlei mogelijk te nemen maatregelen, eenvoudige maar ook omvangrijke bouwtechnische maatregelen. Dit maakt het werk interessant, afwisselend en uitdagend. Bij iedere adviesopdracht probeert Marjolein maatwerk te leveren en op een zo praktisch mogelijke manier invulling te geven aan het thema brandveiligheid.

 

Charlotte van der Laan 

Projectleider

Werk samen met mensen van wie je iets kunt leren.” 

Charlotte is sinds augustus 2019 werkzaam bij Nieuwenhuijse Arends. Haar werkzaamheden richten zich op projectmanagement voor zowel projecten vanuit de bouwsector als de brandveiligheidssector. De uitdaging vindt ze binnen Nieuwenhuijse Arends door de vele afwisseling tussen projecten. ”Ik hoop dat ik nog veel projecten geslaagd mag afronden en daar zet ik mij volledig voor in.  Mezelf verder kan ontwikkelen op het gebied van projectmanagement”.

 

 

Jermo Hesselink
Adviseur brandveiligheid

’Ik krijg energie van het behartigen van de belangen van opdrachtgevers. 

Jermo heeft in juni 2020 de opleiding Integrale Veiligheidskunde af weten te ronden aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Binnen deze opleiding heeft hij zich, net zoals vele anderen van het NABR-team, bezig gehouden met verschillende veiligheidskundige vraagstukken in de vorm van integrale opdrachten en stages. Tijdens het oplossen van deze vraagstukken kwam Jermo er achter dat het mogen geven van een goed onderbouwd en gedegen advies aan opdrachtgevers hem veel voldoening gaf. Binnen Nieuwenhuijse Arends zal Jermo zich gaan ontwikkelen als jonge professional op het gebied van brandveiligheid.

 

Danny van Wakeren

Projectmanager

‘’Elke dag leren en dit toepassen in projecten vind ik erg fijn om te doen.’’

In november 2019 heeft Danny de opleiding Integrale Veiligheidskunde afgerond. Vanaf 1 september 2020 is Danny in dienst bij Nieuwenhuijse Arends. De interesse in projecten in de bouw is de afgelopen jaren door zijn omgeving erg toegenomen. Het dynamische bij projecten is hetgeen dat hem erg aanspreekt.