Nieuwenhuijse Arends ondersteunt ROC van Twente bij opleiding brandveiligheid

We zijn onlangs door het ROC, Stichting Pioneering en Brandweer Twente gevraagd om mee te denken in de nieuwe keuzemodule Brandveiligheid voor de MBO vakgroep Bouw, Infra en Interieur.
Samen met andere bedrijven, zoals aannemers en installateurs zetten we een MBO-lesvak op dat volgend schooljaar moet starten. De opleiding is een 4e-jaars verdieping op de algemene lessen brandveiligheid die Brandweer Twente al geeft in het kader van het project RemBrand in de eerste jaren van het MBO-onderwijs. Het lesvak wordt zeer praktisch ingestoken en er wordt veelal op locatie en met E-learning onderwezen.
Dit keuzevak bestaat uit drie modules:

  1. Verdieping brandveiligheid, waarbij studenten ervaren wat rook en brand is en wat het kan doen. Daarna volgt toelichting op wet- en regelgeving en worden middelen aangereikt om brand en rook te beheersen.
  2. Brandveilige materialen, producten en details, waarbij studenten vooral materiaalkennis opdoen en kennis van bouwkundige en installatietechnische brandpreventie.
  3. Brandveilig beheer en onderhoud, waarbij studenten een gebouwdossier en logboek opstellen, ontruimingsplannen maken en kunnen zien wat goed en niet goed is uitgevoerd op bouwkundig en installatietechnisch gebied.

Onze collega Robert Arends zal zelf ook een aantal lessen verzorgen. We hopen hiermee dat we, naast op HBO-niveau (waar we Saxion al jarenlang ondersteunen), ook op MBO-niveau meer studenten kunnen enthousiasmeren voor het beroepsveld brandveiligheid. Hierdoor en door de verhoogde kennis zijn studenten beter in staat om een baan te vinden bij aannemers, installateurs, adviesbureaus, woningcorporaties en andere vastgoedinstellingen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

reCAPTCHA is required.