High Tech Human Touch belevingshotel

De afgelopen maanden heeft Nieuwenhuijse Arends, samen met Beltman architecten en DvDP, verdere invulling gegeven aan het ontwerp van het conferentiehotel de Drienerburght.  Het huidige conferentiehotel, dat eveneens gesitueerd is op het terrein van de Universiteit Twente, zal verhuizen naar het leegstaande EL/TN gebouw “de Hogekamp”.

Eind 2016 zal het Technisch Ontwerp worden afgerond. Het gebouw wordt in de komende maanden gestript om daarna opnieuw te worden opgebouwd en ingericht. Het conferentiehotel zal bestaan uit 66 driesterrenkamers, 8 executive kamers inclusief boardroom op de 9de verdieping, 6 grote en middelgrote conferentiezalen, diverse sub zalen en een ontvangst- en horeca gedeelte.

Het originele karakter van het van oorsprong laboratoriumgebouw blijft zoveel mogelijk intact en sluit naadloos aan bij het hotel- en conferentie concept; een High Tech Human Touch  belevingshotel. De vele ingrepen zullen resulteren in een Greenkey label en voor het conferentiegedeelte een vergaderkamer 4 classificatie. Hiermee wordt de Drienerburght één van de toonaangevende conferentiehotels in de Regio Noord-Oost Twente.Komend voorjaar zal de vernieuwbouw van start gaan en naar verwachting zullen medio 2018 de eerste gasten gebruik kunnen maken van alle faciliteiten.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

reCAPTCHA is required.