Jaap Nieuwenhuijse
Directie

Faalkosten zijn in de bouw tientallen procenten hoger dan die in andere grote bedrijfstakken. Mijn persoonlijke doel is faalkosten in projecten reduceren tot een niveau vergelijkbaar met die in andere bedrijfstakken.’

Jaap studeerde civiele techniek aan de Hogeschool Enschede, gevolgd door technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Hij werkte als projectmanager bij HBG en Tebodin en startte in 2000 met zijn eigen bedrijf Nieuwenhuijse Bouwmanagement. Met zijn bedrijf leverde hij het bouwmanagement voor meerdere projecten op de Universiteit Twente (o.a. de Vrijhof, Arbodienst Drienerlo, faculteit Management en Bestuur en renovatie van het Sportcentrum en de Bastille). Hij realiseerde onder meer de nieuwbouw van Menger 8 Apollo Vredestein, gemeentehuis Zevenaar en NKL Menicon (cleanroom productiefaciliteit)  . Na tien jaar succesvol ondernemen in zijn eentje, koppelde hij zijn professionaliteit aan die van Robert Arends binnen het bedrijf NABR.

Robert Arends
Directie

100% veiligheid bestaat niet, maar de juiste mensen, duidelijkheid en goed verwachtingsmanagement zorgen voor een beheersbaar risico’

Robert volgde de studie milieukunde aan de HBO IJsselland te Deventer. Hij werkte als projectmanager en consultant bij Tebodin, waar hij van milieu-adviseur steeds meer een veiligheidsadviseur werd.

Robert begon in 2001 met zijn eigen bedrijf Arends Advies, waarbinnen hij advies gaf op allerlei gebieden van fysieke veiligheid. Denk aan brandveiligheid, externe veiligheid en het inschatten van risico’s tijdens exploitatie. Hij heeft voor meerdere brandweerkorpsen gewerkt (zowel uitvoerend, beleidsmatig als leidinggevend) en vele bedrijven en instellingen van diverse adviezen voorzien. In 2009 ging hij de samenwerking aan met Jaap Nieuwenhuijse binnen NABR, vanwege dezelfde visie over faalkostenreductie in de bouw. Dat levert de bijzondere combinatie op van zowel bouw- als risicomanagement.

Ilse Scharenborg
Management assistente

‘Zeg wat je doet en doe wat je zegt’

Ilse heeft na haar studie HEAO onroerend goed en makelaardij (Groningen) tien jaar in de makelaardij gewerkt. Bij de start van Nieuwenhuijse Arends is Ilse begonnen als management-assistente. Ze is het eerste aanspreekpunt voor mensen die contact opnemen met het bedrijf en functioneert als een spin in het web van de organisatie. Wat haar aanspreekt is dat NABR een kleine organisatie is: ‘De lijnen zijn kort. Hierdoor kunnen beslissingen snel worden genomen en weet je direct wat er zich in het bedrijf afspeelt.’

Nick Brinkman
Adviseur fysieke veiligheid

‘Het mes snijdt aan twee kanten. Mijn doel is om samen tot een oplossing te komen.’

Nick heeft in juni 2013 de opleiding Integrale Veiligheidskunde afgerond aan de Saxion Hogeschool in Deventer. Vanaf 1 mei 2014 vervult hij bij NABR de functie van Adviseur Fysieke Veiligheid.
Tijdens zijn opleiding heeft Nick altijd met veel passie en plezier gewerkt aan verschillende onderwerpen met betrekking tot fysieke veiligheid en risicobeheersing. Binnen NABR krijgt hij te maken met veel verschillende (brand)veiligheidsvraagstukken die telkens vanuit een andere context benaderd moeten worden.
Het mes snijdt aan twee kanten: ‘’Door samen met u als opdrachtgever projecten op te pakken ben ik niet alleen in staat een goede analytische oplossing te vinden, maar ook gezamenlijk te zoeken naar vernieuwing voor uw project en onze lerende organisatie.’’

Syll Pelgrom
Projectmanager/adviseur fysieke veiligheid

‘Gezamenlijk werken aan een mooi eindresultaat. Open en eerlijke communicatie is voor mij de sleutel tot een succesvol project’

Syll Pelgrom heeft Integrale Veiligheidskunde gestudeerd aan Saxion Hogeschool in Deventer. Na afronding van haar studie heeft zij een twee jaar durend traineeship gevolgd, waarbij zij werkzaam is geweest bij drie verschillende bedrijven in diverse functies. Binnen dit traject heeft zij gewerkt in de industriële sector en in de bouwsector. Vanuit dit traject is haar interesse voor de bouwsector gegroeid.
Sinds januari 2017 is Syll werkzaam bij Nieuwenhuijse Arends waar zij de rol vervult van adviseur fysieke veiligheid en projectmanager. “Ik krijg energie van de diversiteit aan projecten binnen Nieuwenhuijse Arends. De combinatie tussen adviseur en projectmanager is voor mij de juiste afwisseling tussen het opstellen van inhoudelijke rapportages, het begeleiden van projecten en menselijk contact. Het is voor mij belangrijk om gezamenlijk te werken aan een mooi eindresultaat.”

Eva Herik
Adviseur fysieke veiligheid

‘De overstap van Arbo naar brand.’

In augustus 2013 heeft Eva Herik haar opleiding Integrale Veiligheidskunde afgerond aan Saxion Hogeschool, te Enschede. Na het afronden van haar studie was zij werkzaam als ‘Adviseur Arbo & Veiligheid’. Een leerzame periode waarin zij kennis heeft gemaakt met het werkveld en met diverse onderwerpen binnen veiligheid. Brandveiligheid wekte haar interesse, vanwaar zij uiteindelijk de overstap maakte van Arbo naar brandveiligheid. In haar functie bij Nieuwenhuijse Arends heeft zij de uitdaging haar kennis op het gebied van brandveiligheid verder te ontwikkelen en zich te specialiseren. “In mijn huidige functie heb ik te maken met diverse partijen binnen één project, hetgeen mij leert vanuit verschillende oogpunten naar situaties te kijken. Communicatie blijft een belangrijke factor om een project tot een goed einde te brengen, dat is de uitdaging.”

Marjolein Vloedgraven
Adviseur fysieke veiligheid

‘Brandveiligheid vraagt gedegen advies.’

Marjolein heeft met veel plezier haar studie Integrale Veiligheid aan de Saxion Hogeschool in Deventer gevolgd en in juni 2015 met succes afgerond. Haar eindopdracht was gericht op evenementenveiligheid bij de Veiligheids-regio Noord- en Oost-Gelderland. De eerste meters als veiligheidskundige heeft zij gemaakt bij het Medisch Spectrum Twente. Als projectmedewerker Integrale Veiligheid was haar werk gericht op de toegangs-veiligheid van het ziekenhuis en op agressie en geweld tegen het personeel. Sinds juli 2018 is Marjolein bij ons werkzaam als Adviseur Brandveiligheid. Brandveiligheid speelt overal, zowel thuis als in bedrijven. Brandveiligheid is een breed thema, omgeven door (nieuwe) wet- en regelgeving en allerlei mogelijk te nemen maatregelen, eenvoudige maar ook omvangrijke bouwtechnische maatregelen. Dit maakt het werk interessant, afwisselend en uitdagend. Bij iedere adviesopdracht probeert Marjolein maatwerk te leveren en op een zo praktisch mogelijke manier invulling te geven aan het thema brandveiligheid.